cont Cos

Cum livram?

www.morami.ro livreaza produsele comandate pe intreg teritoriul Romaniei cu ajutorul flotei de autoutilitare a companiei Morami, a firmei de curierat Fan Courier, Postei Romane* sau prin firme de transport (in acest caz se percepe plata in avans a produselor comandate datorita imposibilitatii platii produselor comnadate la firma care efectueaza transportul produselor).

* Se pot expedia prin Posta Romana doar coletele care au o greutate pana in 20 kg si care pot fi ambalate in cutii. Produsele care nu pot fi ambalate in cutii, in general produse agabaritice (de exemplu role folie, role mari banda irigare, furtun picurare, teava polietilena, saci ingrasaminte etc) nu pot fi livrate prin aceasta modalitate.

Costurile de expeditie sunt de fix 25 lei (tva inclus) indiferent de cantitatea comandata sau adresa de expeditie a coletului (de pe teritoriul Romaniei). Acestea sunt introduse pe factura, separat fata de produsele facturate, astfel curierul emite o singura chitanta fara a mai incasa separat costurile de expeditie.

La plasarea comenzii, cu livrare prin Fan Courier aveti posibilitatea sa specificati un interval orar in care doriti sa fie livrate produsele. Un agent Fan Courier o sa va contacteze inainte de livrare. Termen de livrare a produselor la adresele cu km 0 din reteaua curierului este de 24-48 ore. Intervalul orar de livrare a produselor prin Fan Courier  este intre 09-17, luni-vineri si sambata intre 09-12. De retinut faptul ca livrarea coletelor in zilele de Sambata de catre Fan Courier este taxata suplimentar si in general, Sambata se livreaza coletele doar in orasele mari.

Produsele mari se livreaza doar pana in fata domiciliului, agentul firmei de curierat Fan Courier nu este obligat sa-l duca pana la domiciliu (la etaj). De asemenea, coletele care depasesc greutatea de 50 kg se livreaza doar in sediile curierului.Coletele expediate la sediul Fan Courier din zona destinatarului pot fi ridicate in termen de 7 zile de cand au ajuns la sediu.

In cazul in care ati ales plata ramburs curierul emite o chitanta pe aceasta suma. Daca factura a fost emisa pe persoana juridica,  va rugam sa  aveti in vedere ca si chitanta emisa de curier sa fie pe aceeasi persoana. De asemenea, in cazul clientilor persoane juridice valoarea maxima a rambursului poate fi de 5.000 lei.

Preluarea coletelor de catre clienti

Va rugam sa VERIFICATI INTEGRITATEA coletului si a produselor in prezenta curierului ! Trasportatorul si furnizorii nostri nu accepta reclamatii ulterioare.

La preluarea coletului este obligatia clientului de a verifica daca produsul corespunde cu cel comandat pe site. Puteti deschide coletul doar dupa ce ati platit contravaloarea lui daca ati optat pentru transport fara verificare colet, in caz contrar, daca ati optat pentru optiunea de verificare colet, clientul este nevoit sa deschida coletul inainte de achitarea contravalorii bunurilor comandate. Daca plata coletului se va face ramburs, iar clientul constata defectiuni la produsele comandate, in momentul verificarii coletului (in prezenta curierului) acestea poate refuza coletul, fara a mai plati contravaloarea acestuia.

In cazul in care veti opta pentru livrarea coletului prin Posta Romana, nu veti putea solicita acest serviciu de deschidere a coletului la ridicarea coletului de la Posta  sau la primirea lui de la factorul postal.

Firma MORAMI SRL nu isi asuma responsabilitatea unor eventuale marfuri lipsa sau marfuri deteriorate in cazul in care clientul nu a verificat coletul la receptionarea acestuia.

In cazul in care produsele nu corespund calitativ, exista urme, lovituri din cauza transportului va rugam sa semnalati acest lucru intr-un proces verbal in prezenta curierului, semnat si de catre acesta. In cazul coletelor care contin mai multe produse, dar doar unul sau o parte din acestea sunt deteriorate din cauza transportului, procedura implica returul intregului colet, implicit a tuturor produselor livrate.

Daca  clientul a optat pentru plata online a coletului si la verificare constata defectiuni sau neconformitati ale produselor, dupa refuzarea coletului, firma in termen de pana la 7 zile lucratoare va achita in contul clientului contravaloarea facturii.

In cazul comenzilor de produse care necesita fractionarea acestora (de exemplu folie de solar, agrotextil),  precum si a comenzilor care depasesc greutatea de 50 kg, se va achita un avans de 50% din valoarea comenzii, prin emiterea unei facturi proforme, urmand ca diferenta sa fie achitata prin ramburs la primirea coletului.

Neridicarea coletelor de catre clienti

In cazul clientilor care au achitat un avans din valoarea comenzii si refuza ridicarea coletului din motive neintemeiate, care nu depind de societatea Morami, clientul este obligat sa suporte contravaloarea costurilor de transport tur-retur. Astfel, clientului i se va restitui doar difierenta dintre avansul achitat si costurile de transport tur-retur.

In cazul clientilor care refuza ridicarea coletelor, fara un motiv intemeiat, societatea Morami S.R.L. suportand astfel cheltuielile de transport si retur, isi va rezerva dreptul ca, la urmatoarele comenzi ale clientului respectiv, sa i se emita o factura proforma corespunzatoare comenzii inregistrate, pe care acesta o va achita in avans, ulterior urmand sa fie expediata comanda.

Procesarea comenzilor

Pentru perioada iulie-decembrie

Comenzile receptionate pana in ora 1300 se vor procesa in aceeasi zi, dupa confirmarea stocului, in limita timpului disponibil.

Comenzile receptionate dupa ora 1300 se vor procesa incepand cu ziua urmatoare, in limita stocului si a timpului disponibil.

Comenzile se vor expedia numai dupa confirmarea lor telefonica de catre clienti.

Pentru perioada decembrie-iunie

Toate comenzile receptionate in ziua curenta, se vor procesa in aceeasi zi sau a doua zi lucratoare, datorita volumului mare de comenzi.

Comenzile se vor expedia numai dupa confirmarea lor telefonica de catre clienti.

Expedierea comenzilor nu se va face decat dupa ce in prealabil unul din reprezentantii nostri va va contacta pentru comunicarea costurilor si modalitatii de livrare.